Ovo su detalji novih mjera za poduzetnike: Potpore će dobit i oni koji nisu zatvoreni

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Subvenciju od 4000 kuna po radniku dobit će sve djelatnosti zatvorene odlukom Stožera bez obzira na to koliki imaju pad prihoda, pa i ugostitelji kojima je dana mogućnost dostave hrane, a potporu će, kako se doznaje, moći dobiti i tvrtke koje su poslovno povezane kao dobavljači s poslodavcima koji su zatvoreni uslijed jesenskog lockdowna.

Osim ugroženih sektora koji su prihvatljivi u mjerama za očuvanje radnih mjesta od listopada, a što će danas potvrditi Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), automatski ulaze i svi poslodavci koji su dobavljači i kooperanti restorana, kafića, barova, noćnih klubova, fitness, sportskih i rekreacijskih centara, industrije igara na sreću, organizatora svadbi, a moraju dokazati pad prihoda od najmanje 40 posto, bez obzira na djelatnost, piše Jutarnji list.

Ugostitelji

Subvenciju od 4000 kuna po radniku moći će dobiti sve tvrtke koje su zatvorene odlukom Stožera, pa i ugostitelji kojima je dopuštena dostava hrane i pića.

Povezane tvrtke

Subvenciju od 2000 do 4000 kuna po radniku moći će dobiti i dobavljači i kooperanti zatvorenih djelatnosti, koji imaju pad prihoda od 40 do 60 i više posto.



Uvjeti za mjere

Za mjere pomoći gospodarstvu moći će aplicirati svi koji su osnovani do 30. rujna, a subvenciju će moći dobiti i za radnike zaposlene do 30. 11. 2020.

Potpora

Novost u mjeri jest i to što će za potporu biti prihvatljivi i direktori/prokuristi tvrtki koje imaju više od deset zaposlenih ako primaju plaću iz te tvrtke.

Komentari