Oreščanin: Smanjiti ćete mjesečnu članarinu u HGK s 42 na 39,90 kune? Hvala vam na takvoj pomoći, molimo vas ne pomažite nam više

Ilustracija Foto: Elvir Tabaković / CROPIX

Izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin izrazio je nezadovoljstvo potezima Vlade koja je najavila umanjenje parafiskalnih nameta, iako su, kako tvrdi Oreščanin, imali pripremljen plan za ukidanje nameta. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Nameti, nameti, nameti… Do kada, gospodo? Prije mjesec dana kad smo bili Hrvoje Bujas, Ivana Matić, Berislav Marszalek i Gordana Fabijanić na sastanku u MINGO, Ministar Horvat nam je osobno pokazao materijale pripremljene za sjednicu Vlade o ukidanju 20 najvećih parafiskalnih nameta koji nose 80% iznosa svih parafiskalnih nameta, te je rekao da on i MINGO iza tog prijedloga stoje 100%.

Jučer na Dnevniku RTL-a ministar govori o UMANJENJU fiskalnih nameta. Ministre, zašto promjena retorike, zašto odustajanje od UKIDANJA nameta? Smanjiti ćete mjesečnu članarinu u HGK s 42 na 39,90 kune, to zovete reformom? E pa hvala vam na takvoj pomoći, molimo Vas ne pomažite nam više!

Pitali smo tada Ministra Horvata zašto članstvo u komorama nije dobrovoljno, odgovor je bio da su to planirali za sljedeći mandat, jer se “komora treba pripremiti za takvo funkcioniranje”. Mi smo ga pitali koliko su poduzetnici imali vremena da se pripreme za zatvaranje svih poslova i nula prihoda u koronakrizi. Nismo imali niti jedan dan. Odgovora nije bilo…”, napisao je Dražen Oreščanin na Facebooku.



Komentari