Oreščanin: Premijer se trebao zahvaliti i udruzi Glas poduzetnika

N1

Dražen Oreščanin iz Glasa poduzetnika bio je gost Dnevnika N1. Komentirao je današnji prosvjed i zahtjeve Glasa poduzetnika.

Na početku razgovora ponovio je zahtjeve koje su iznijeli na prosvjedu i u razgovorima s ministrima – uklidanje parafsikalnih nameta, digitalizacija, naplata PDV-a po naplati računa i manji porezi. Kaže da je premijer zaboravio zahvaliti udruzi Glas poduzetnika koja je, smatra, Vladi i društvu puno pomogla.

Oko najave premijera Plenkovića o produljenju mjera za kritične djelatnosti kaže da je dobra mjera koja će utjecati na broj zaposlenih, a nada se da će Vlada brzo shvatiti da se ne treba zabranjivati rad nedjeljom.

Iz udruge su poslali pledge svim strankama da se obvežu da će napraviti bitne i esencijalne reforme za hrvatsko društvo, za Hrvatsku 2,0, a pozitivne odgovore dobili su od osam stranaka i njima su odobrili da nose bedž Hrvatska 2,0 i koriste taj izraz umjesto izraza reforme.



Na pitanje odakle prijepor između poduzetnika i sindikata kaže kako misli da je to nesporazum od strane gospodina Ribića koji mu je stavio u usta stvari koje nije rekao.

“Mi tražimo da se smanji hladni pogon države, ali to se ne treba napraviti na način da se ljudima u javnoj upravi smanje plaće nego da se smanji uprava kao takva i stranački uhljebi i izmšljene funkcije i agencije jer zbog njih dolazi do frustracija kod svih ljudi koji pošteno rade svoj posao”, rekao je Oreščanin za N1.

Komentari