Obrtnici traže hitnu reakciju Vlade zbog najave zatvaranja kafića

Cropix

“Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije traži hitnu reakciju Vlade u donošenju novih mjera pomoći za ugostitelje”, stoji u priopćenju poslanom medijima.

“Nastavno na medijske napise o potencijalnom zatvaranju ugostiteljskih objekata, kafića i restorana, dužni smo reagirati u ime obrtnika i svih ostalih gospodarstvenika koji su izravno pogođeni ovom odlukom. Potpuno zatvaranje već krhkih poslovanja zahtijeva hitnu reakciju Vlade u vidu financijskog obeštećenja putem dodatnih mjera pomoći.

Pozdravljamo trenutne ekonomske mjere za očuvanje radnih mjesta, ali ističemo da iste u novonastalim okolnostima nisu dostatne za očuvanje poslovnih subjekata.

U trenutnim okolnostima ograničenog rada poslodavci trpe goleme gubitke, a potpunim zatvaranjem poslovno stanje postat će financijski neizdrživo. Gašenje obrta i poslovnih subjekata nije nikome u interesu i stoga je važno hitno reagirati jer bez poslodavaca nema ni radnika”, komentiraju obrtnici iz Dalmacije.



“Nismo protiv mjera”

“Zaključno želimo posebno istaknuti da Obrtnička komora SDŽ nije protiv epidemioloških mjera, te da u potpunosti razumijemo trenutnu nezavidnu situaciju u zemlji.

Također ukazujemo i na činjenicu da su upravo ugostitelji uz sve druge obrtnike i gospodarstvenike primijenili niz prilagodbi kako bi ispoštovali sve dosadašnje odluke Nacionalnog stožera.

Upozoravamo i da će neselektivno zatvaranje objekata koji su do sada igrali po pravilima struke dovesti do povećana privatnih okupljanja koja su dokazani izvor zaraze”, poručuju iz komore.

Komentari