Mepas grupa vlasnika Mirka Grbešića prodaje Marasku

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Iz Mepas grupe vlasnika Mirka Grbešića iz Širokog Brijega, potvrdili su Jutarnjem listu kako s potencijalnim kupcima pregovaraju o prodaji zadarske tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića Maraska.

“Možemo samo reći da smo u završnoj fazi razgovora. Vlasnici dionica Maraske, Saponia iz Osijeka, koja u vlasništvu drži 52,9 posto dionica i Koestlin koji u vlasništvu drži 45,35 posto dionica Maraske, započeli su pregovore o prodaji tih dionica sa zainteresiranim potencijalnim kupcem. Pregovori još nisu zaključeni. ali je izvjesno očekivati da će se okončati sa sklapanjem kupoprodajnog ugovora”, ističu u Mepas grupi u čijem su vlasništvu, uz Marasku, Saponiju i Koestlin, i splitski Brodomerkur te Kandit iz Osijeka.

Komentirajući medijske napise kako Mepas ide u prodaju Maraske zbog gubljenja tržišta te zadarske tvornice u prošloj i pretprošloj godini, u Mepas grupi ističu za Jutarnji list kako poslovni rezultati Maraske ničim ne potvrđuju spomenute ocjene.

“Maraska u zadnje dvije godine ima ogroman rast tržišnog udjela u kategoriji jakih alkoholnih pića od 11 posto i rast u kategoriji sokova od sedam posto. Na poziciji sirupa smo zadržali lidersku poziciju”, ističu u Mepas grupi. Dodaju kako je Maraskin Gin Rebel u kratkom razdoblju ušao među top pet premium džinova u Hrvatskoj.Maraska ima potencijal za daljnji rast

“Svi ovi rezultati govore da je Maraska na dobrom putu i da ima veliki potencijal za daljni rast i razvoj neovisno o vlasničkoj strukturi”, navode u Mepas grupi.

Najava prodaje Maraske stiže nakon niza vlasničkih preuzimanja i dogovora o zajedničkoj proizvodnji između domaćih tvrtki na pripadajućem tržištu.

“Načelno smo spremni razmotriti i druge slične prilike za daljnju konsolidaciju i širenje ponude prije svega jakih alkoholnih pića”, poručili su Jutarnjem listu iz Badela 1862 na pitanje jesu li zainteresirani za preuzimanje zadarske Maraske.

U posljednjih godina dana Badel 1862 je kroz vlasničko preslagivanje unutar kompanije preuzeo bivšu sisačku Segesticu, kroz dogovor s Dalmacijavinom stavio je pod kontrolu portfelj alkoholnih pića te splitske tvornice, a ušao je i u strateško partnerstvo sa šibenskim Vinoplodom, objavljeno je u Jutarnjem listu.

 

Komentari