Marin Pucar iz Podravke izabran je za novog predsjednika HUP-a

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar u srijedu je izabran za novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), doznaje se iz tog udruženja.

Marin Pucar, koji je na čelu koprivničke prehrambene kompanije od veljače 2017. godine, izabran je na danas održanoj sjednici Vijeća članova HUP-a, kojoj su nazočila sva 62 člana. Osim njega, kandidature za predsjednika HUP-a istaknuli su i predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan te Renato Radić, suvlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Prima namještaj.

Predsjednika HUP-a bira Vijeće članova HUP-a na vrijeme od tri godine, a ista osoba može biti izabrana za predsjednika udruge najviše dva puta uzastopno.

Predsjednik HUP-a zastupa udrugu, vodi i nadzire poslovanje, odgovoran je za zakonitost njenog rada, saziva sjednice skupštine i izvršnog odbora HUP-a te im predsjeda, a provodi odluke i zaključke tijela udruge.



U proteklih šest godina, dakle u dva mandata, predsjednica HUP-a je bila Gordana Deranja, inače predsjednica Uprave pulske tvrtke Tehnomont d.d.

Komentari