MANJE PLAĆE OD 1. TRAVNJA Smanjenje za 30 posto zbog trenutnih gospodarskih neprilika uzrokovanih koronavirusom

Ilustracija

Nakon što je ministar gospodarstva Darko Horvat najavio moguće rezanje plaća u javnom sektoru, uslijed posljedica koronavirusa po gospodarstvo, za rezanje nepotrebnih troškova su svi. Za taj korak odlučio se i načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Lasić je donio  odluku o smanjenju plaća za zaposlenike i dužnosnike Općine Konavle u iznosu od 30 posto počevši od 1. travnja ove godine, te odluku o ukidanju naknada za rad u Nadzornim odborima i Upravnim vijećima svih komunalnih tvrtki i javnih ustanova u vlasništvu Općine Konavle.

Odluka o smanjenju plaća odnosi se na sve komunalne i javne tvrtke u vlasništu Općine izuzev Doma za starije i nemoćne Konavle i Javne vatrogasne postrojbe Konavle gdje će korekcija biti u manjem iznosu.

Načelnik Lasić ovom prilikom je istaknuo kako je odluka donesena zbog trenutnih gospodarskih neprilika uzrokovanih koronavirusom i donosit će se na mjesečnoj razini, ovisno o razvoju situacije.



”Nadamo se da ovo neće dugo trajati, ali svi dijelimo istu sudbinu i moramo se nositi s ovim kako najbolje znamo. Ujedno koristim priliku da još jednom pozovem sve poslodavce u Konavlima da ne otpuštaju radnike nego da pokušaju solidarno korigirati plaću i osigurati opstojnost svojih tvrtki. Ovo neće trajati vječno, a na te iste radnike treba računati i poslije”, napomenuo je on.

Ministar najavio rezanje plaća u javnom sektoru, sindikati se ne slažu; Sever: Treba dirnuti sve drugo jer tako jedino čuvamo gospodarstvo i radna mjesta

”Najgore je doći u situaciju da moramo otpuštati radnike i neka svi maksimalno iskoriste mogućnost Vladinih mjera”, zaključio je načelnik, a piše Dalmacija danas.

Komentari