Kultni brand Blackberry odlazi u povijest?

Nakon neslavnog kraja Nokie, nekada vodećeg branda u industriji mobilnih telefona, dolazi kraj i jednog drugog prepoznatljivog imena.

Iz kanadskog BlackBerryja već su ranije odustali od pametnih telefona i okrenuli se softveru, što se pokazalo kao pun pogodak. Kako taj mobilni brend ipak u potpunosti ne bi nestao, 2016. su se odlučili na licenciranje, što je iskoristilakompanija TCL, koja je, nakon plaćanja licence, predstavila nekoliko modela pametnih telefona za nostalgičare i ljubitelje mobitela s tipkovnicama, a sve uređaje pokretao je Android.

Licencu za određena tržišta dobile su još dvije kompanije – BB Merah Putin predstavio je jedan uređaj u Indoneziji, a Optiemus Infracom nekoliko modela za tržišta Indije, Šri Lanke, Nepala i Bangladeša.

Ipak, na većini tržišta bili su dostupni modeli TCL-a koji od kraja kolovoza ove godine više neće prodavati telefone pod brendom BlackBerryja. Naime, tada im ističe licenca koju neće produžiti, što bi moglo značiti i konačan kraj kompanije čiji su telefoni bili obvezan alat svih poslovnjaka u prvom desetljeću ovog stoljeća, prenosi Zimo.hr.



Komentari