Kompanija Infobip osvojila je nekoliko međunarodnih priznanja, a izvršni direktor proglašen je najutjecajnijim tehnološkim inovatorom u telekom industriji

Srecko Niketic / CROPIX

IT kompanija Infobip osvojila je nekoliko priznanja na godišnjoj dodjeli međunarodnih nagrada “Future Digital Awards”, a njihov izvršni direktor Silvio Kutić proglašen je najutjecajnijim tehnološkim inovatorom u telekom industriji, izvijestili su u petak iz Infobipa.

Te međunarodne nagrade dodjeljuje analitička kuća Juniper Research, a osim priznanja Kutiću za najutjecajnijeg tehnološkog inovatora (“Mover and Shaker in Telco Innovation”, Infobip je proglašen i najboljim RCS (Rich Communication Service) i CPaaS (Communication Platform-as-a-Service) pružateljem usluga.

“Čast nam je osvojiti ove renomirane nagrade od strane industrije u kojoj poslujemo i analitičara. One su dokaz odličnog rada cijelog Infobipovog tima i dobrog smjera razvoja naših komunikacijskih rješenja. Pred nama je velik put, mi praktički tek krećemo”, poručio je Kutić.

Iz Infobipa iznose i da su tijekom godina izrasli u vodeću globalnu komunikacijsku platformu u oblaku (CPaaS), a prošle su godine predstavili i model softvera kao usluge (SaaS).



RCS pak predstavlja, kako kažu, svojevrsnu evoluciju klasičnog SMS-a jer uzima ono najbolje od tog tradicionalnog komunikacijskog kanala, tj. mrežu i već postojeću implementaciju, uz dodavanje bogatih funkcionalnosti poput slika i video zapisa, a koji su do sada bili rezervirani samo za chat aplikacije.

Infobip ima sjedište u Vodnjanu, a u više od deset godina rada od malog startupa izrasli su globalnu kompaniju, koja je u 2020. zaključila i prvo vanjsko financiranje strateškim ulaganjem društva za kapitalna ulaganja One Equity Partners u iznosu većem od 200 milijuna eura.

Tvrtka je 2020. završila i sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Zapošljavaju blizu tri tisuće ljudi, a i u 2021. s obzirom na razvoj planiraju nova zapošljavanja do tisuću ljudi.

Komentari