Kompanija Infobip kupila američkog konkurenta: Šire se na američko tržište

Vlasnici Infobipa Foto: Filip Kos/PIXSELL

Infobip, prvi hrvatski startup jednorog, potpisao je ugovor s američkom korporacijom Amdocs o kupovini platforme za slanje SMS poruka OpenMarket za 300 milijuna dolara. 

Za Infobip, koji je potvrdio da su potpisali ugovor, ovo je prva akvizicija te predstavlja veliki iskoraka na američkom tržištu gdje u iduće tri godine želi napraviti IPO.

Tu informaciju je potvrdio i predsjednik i izvršni direktor korporacije Amdocs, vlasnik OpenMarketa Shuky Sheffer, kako piše Jutarnji list.

Riječ je cloud platformi za slanje SMS-a, MMS-a, RCS-a i kratkih kodova. OpenMarket ima pristup do više od tri milijarde korisnika i šest milijardi uređaja diljem svijeta, a njegove usluge koristi više od 400 kompanija. 



Zapošljava oko 300 radnika u SAD-u, Velikoj Britaniji, Indiji, Meksiku i Australiji s prihodom od oko 200 milijuna dolar.

Infobip je lani imao prihod od 602 milijuna eura uz rast od 38 posto. Zaposleno je više od  2500 radnika na šest kontinenata.

Investicijski fond One Equity Partners prošle godine uložio je u ovaj startup 200 milijuna dolara, koji je pri tome procijenio njegovu vrijednost na više od milijardu dolara.

Plan Infobipa je da do 2023. godine izađe na burzu u New Yorku, kroz širenje na američko tržište i akvizicije, pa bi idućih godina trebao postati najveća hrvatska kompanija, veća od Ine i Fortenove.

Komentari