HP ulaže 60 milijuna kuna u logistički centar u Kukuljanovu

Neja Markičević / CROPIX

Kamen temeljac za izgradnju novog logističkog centra Hrvatske pošte (HP) u koji se ulaže 60 milijuna kuna, položen je u petak u Kukuljanovu na području grada Bakra.

Novi poslovni objekt HP-a financira se poslovnim kreditom, a nalazit će se na parceli od 10 tisuća četvornih metara. Objekt će biti ukupne površine 5000 četvornih metara, a u njemu će raditi oko 350 ljudi. Izvođač radova je Kamgrad, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.

U Kukuljanovu će se obavljati distribucija, paketska dostava, dio poslova poštara, kompletna administracija te ostali poslovi.

Svečanosti polaganja kamena temeljca nazočio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je tom prigodom rekao da HP nastavlja s razvojem i gradnjom novih objekata te je jedna od najuspješnih tvrtki u državnom resoru, sa 600 milijuna kuna prometa.



Podsjetio je na nedavno otvaranje sortirnog centra u Velikoj Gorici u koji je uloženo 350 milijuna kuna.

Uskoro ugovor o gradnji ceste D 403

Odluka o odabiru izvođača radova za cestu D 403, koja će povezati zapadni dio riječke luke, tj. Zagrebačku obalu i gradsku obilaznicu, bit će donesena za desetak dana, najavio je Butković. Napomenuo je kako se nada da neće biti žalbi i da će za najviše mjesec dana biti potpisan ugovor o gradnji.

Najavio je i odluku Lučke uprave Rijeka u vezi s novim koncesionarom kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali.

Predsjednik Uprave HP-a Ivan Čulo rekao je da će ulaganje u Kukuljanovu uvelike pomoći u kvalitetnijem obavljanju poslova.

“Iz Rijeke ćemo se s pet lokacija preseliti u Kukuljanovo što znači da ćemo biti logistički puno produktivniji”, rekao je Čulo i dodao da će poslovni prostori u Rijeci biti u gospodarskoj namjeni ili prodani, a postojeći poštanski uredi u Rijeci neće se zatvarati.

“U prošle tri godine proširili smo logistički prostor u Osijeku, sagradili novi logistički centar u Zadru, proširili kapacitete u Bjelovaru i završili ulaganje u Velikoj Gorici, a ovo je završna točka ulaganja u infrastrukturu Hrvatske pošte koja će nam pomoći da logistički i dalje rastemo i razvijamo se”, istaknuo je Čulo.

Problema ima, ali je kvaliteta iznad standarda

Odgovarajući na novinarska pitanja, Čulo je rekao da je konkurencija dobrodošla te da, kada je riječ o paketnom poslovanju, HP raste brže nego tržište i da su gospodarstvo i građani prepoznali razvoj i nove projekte.

Na pitanje o problemima u dostavi pošte, ostavljanju obavijesti u sandučićima bez da se pošiljka pokuša dostaviti, Čulo je odgovorio da ne može reći da problema nema, ali da je kvaliteta na zavidnoj razini te da su značajno iznad standarda, koji mogu biti još bolji i kvalitetniji.

Čulo je rekao da HP dnevno u prosjeku uruči više od milijun i pol pošiljaka.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić je naglasio da se u Industrijskoj zoni u Kukuljanovu gradi još 14 poslovnih hala te da se broj zaposlenih u cijeloj zoni približava cilju – više od tisuću.

Komentari