HOTEL KOJI JOŠ UVIJEK RADI U Westinu samo osnovne usluge, nema švedskog stola, wellnessa…

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Nema više zajedničkog doručka i švedskog stola, nema wellnessa i bazena, ispijanja kavice u hotelskom baru, poslovnih sastanaka, konferencija, ćaskanja na recepciji…

U zagrebačkom hotelu Westin, jednim od rijetkih hotela koji u ovom trenutku u Hrvatskoj primaju goste, pružaju isključivo uslugu smještaja te pripreme i dostave hrane u sobu. Ostali sadržaji hotela nisu operativni.

Westin je ujedno jedini od ukupno pet zagrebačkih hotela u sklopu Maistrina HUP-a Zagreb koji radi, doduše s ograničenim osobljem, dok su zaposlenici svih ostalih objekata na dugačkom godišnjem odmoru, i to već punih mjesec dana.

Od većih hotela, na platformi Booking.com rezervacije uz HUP Zagreb prima Amadrijin Capital u Jurišićevoj ulici, Hotel Antunović i Le Premier u Držislavovoj, a dio hotela je, osim zbog pandemije koronavirusa, zatvoren i zbog posljedica potresa.



Sve u skladu s uputama

Kako Poslovni doznaje u Maistri, uz Westin radi jedan njihov rovinjski hotel, a riječ je o Adriaticu, te Hilton Dubrovnik. U Westinu u najvećem broju trenutno borave domaći individualni gosti te inozemni posjetitelji koji, uglavnom zbog poslovnih razloga, borave u Zagrebu. Ne žele nam otkriti kolika je popunjenost u travnju.

“I ovom prigodom važno nam je istaknuti da smo uvijek, pa i u ovim nenadanim okolnostima, usredotočeni na dobrobit naših gostiju i zaposlenika. U skladu s odlukama mjerodavnih zdravstvenih institucija, gostima pružamo isključivo uslugu smještaja te pripreme i dostave hrane u sobu. I osoblje kao i gosti našeg hotela ponašaju se u skladu s uputama svih nadležnih službi što, između ostalog, uključuje nošenje zaštitnih maski i rukavica, držanje razmaka od dva metra i slično. Sve radne površine i sredstva za rad poput računala, telefona, olovki, dezinficiraju se nekoliko puta dnevno. Sredstava za dezinfekciju površina i ruku, kako osoblju tako i gostima, dostupni su na nekoliko punktova u hotelu”, pojašnjavaju u Westinu, koji i po završetku ove pandemije planira nastaviti primjenjivati mjere sigurnosti koje izdaju nadležne institucije.

Mogućnost rezervacije smještaja u hotelu je i dalje dostupna. Cijene noćenja u Westinu nisu se znatno mijenjale zbog novonastale situacije.

Konkretno, noćenje u dvokrevetnoj sobi od 17. do 18. travnja iznosi 90 eura, odnosno 120 eura za smještaj s doručkom, a on stiže pred sobu, kako bi se kontakt sveo na najmanju moguću mjeru.

Solidarnost na jugu

Maistrin Hilton Imperial Dubrovnik jedini je hotel otvoren u tom gradu, i jedan je od niza Hiltonovih hotela u svijetu koji je odlučio ostati otvoren kako bi besplatno ugostio radnike u krizi. U slučaju Dubrovnika, Hilton je osigurao smještaj za zdravstvene radnike na privremenom radu, koji su došli pomoći osoblju Opće bolnice Dubrovnik, piše Poslovni dnevnik.

Komentari