Badel 1862: Nastavljamo konsolidaciju domaće industrije alkoholnih pića te dodatno učvršćujemo tržišnu poziciju

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Badel 1862 preuzeo je sektor jakih alkoholnih pića Dalmacijavina i uskoro kreće u proizvodnju brendova te vrste pića. O preuzimanju brendova Dalmacijavina za portal Otvoreno.hr u Badelu 1862 su istaknuli kako time “Badel 1862 kao jedan od najvećih hrvatskih proizvođača pića nastavlja konsolidirati domaću industriju alkoholnih pića te dodatno učvršćuje svoju tržišnu poziciju”.

“Hrvatska ima bogatu tradiciju i vrlo vrijedno znanje u proizvodnji alkoholnih pića koju želimo sačuvati revitalizacijom domaće proizvodnje i njenim daljnjim razvojem. Nedavno smo, kao strateški partner, ušli u šibenski Vinoplod kojeg nakon dugogodišnjih problema s kojima je bio suočen, želimo stabilizirati i oporaviti ga, te mu omogućiti novi razvojni ciklus”, ističu u Badelu 1862.

Badel 1862 želi biti prisutniji na domaćem i inozemnom tržištu

Uz jačanje i čuvanje pozicija na domaćem tržištu, Badel 1862 želi još snažnije nego do sada plasirati na izvozna tržišta domaće brendove i jaka alkoholna pića i vina Badela 1862, Vinoploda i sada Dalmacijavina.

Nakon što je u zadnje vrijeme bila izmještena u Italiju, proizvodnja preuzetih proizvoda Dalmacijavina vratit će se u Dalmaciju i Hrvatsku, konkretno u pogone šibenskog Vinoploda.



S vrhunskim domaćim proizvodima u inozemstvo

Na upit kakvi su poslovni planovi za budućnost, u Badelu 1862 naglašavaju da o konkretnim planovima nisu u mogućnosti govoriti.

“Hrvatska je dio jedinstvenog EU tržišta i naravno da su na našem tržištu prisutni mnogi proizvodi iz drugih zemalja, kao što otvorenost tržišta i nama omogućava iskorak na druga tržišta. Uvjereni smo da imamo vrhunske proizvode koji svojom kvalitetom mogu konkurirati i globalno jakim proizvodima, ali u razvoj brendova i njihovu tržišnu prepoznatljivost i poziciju treba neprekidno ulagati”, istaknuli su u Badelu 1862.

Dodali su kako se zbog problema u kojima je bila domaća industrija, proizvodi nisu dovoljno promovirali i to je ono što se mijenja i na čemu intenzivno rade u Badelu 1862.

I dalje poželjan i odgovoran poslodavac

Za Badel 1862 prošla je godina bila uspješna, uz ostvareni rast prihoda i dobiti, a više detalja će biti dostupno kroz nekoliko tjedana kada će Zagrebačka burza objaviti konsolidirani rezultat za poslovnu godinu 2019.

“Želimo jačati domaću proizvodnju, naše tržišne pozicije na domaćem, ali i izvoznim tržištima. Pritom želimo i dalje biti odgovoran i poželjan poslodavac te nastaviti poslovati na načelima održivosti, vodeći računa o resursima koje koristimo i kako pridonosimo zajednici”, naglasili su u Badelu 1862.

Komentari