AD Plastik Grupa ugovorila poslove s divovima autoindustrije za 31,8 milijuna eura

Goran Mehkek / CROPIX

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove za rusko i europsko tržište u vrijednosti 31,8 milijuna eura.

Na ruskom su tržištu ugovoreni dodatni poslovi za alijansu Renault-Nissan-AvtoVAZ u vrijednosti 22,4 milijuna eura, a na europskom se tržištu nastavlja suradnja s PSA Grupom s kojom su ugovoreni novi poslovi ukupne vrijednosti 9,4 milijuna eura, objavljeno je u Jutarnjem listu.

Tvornica AD Plastik Togliatti u Rusiji proizvodit će ublaživače udara i vanjske obloge stupova za novi model Lada Granta te donje rešetke prednjeg odbojnika za nove modele vozila Renault Logan iSandero.

Ovo su dodatni poslovi za nove modele vozila Alijanse za koje je najveći dio poslova ugovoren još tijekom 2019. godine. Početak serijske proizvodnje navedenih modela vozila planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.



Za vozilo Lada Granta ugovoreno je 15,2 milijuna eura vrijednosti novih poslova, a za nove modele Renaulta 7,2 milijuna eura.

Početak serijske proizvodnje u četvrtom tromjesečju 2021. godine

“Novi poslovi ugovoreni s PSA Grupom potvrda su vrlo uspješnog statusa AD Plastik Grupe na panelu dobavljača ovog renomiranog proizvođača automobila. Tvornica AD Plastik Grupe u Mladenovcu ugovorila je proizvodnju vodilica stakla za Opel Astru, najprodavanije Opelovo vozilo, ukupne vrijednosti 5,8 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od osam godina”, propćili su iz AD Plastika, a objavio Jutarnji list.

U solinskoj će se tvornici proizvoditi dijelovi eksterijera, točnije gornje rešetke koje će se ugrađivati na Fiat Ducato i Opel Vivaro, vozila iz FCA i PSA grupacije. AD Plastik Grupa prvi puta proizvodi dijelove za ove modele gospodarskih vozila, a vrijednost ugovorenog posla je 2,2 milijuna eura.

Početak serijske proizvodnje planiran je također u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od dvije godine.

U Solinu će se ujedno proizvoditi ekstraktori zraka za vozila Peugeot 308 i Opel Astra, a vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje ovog projekta planiran je za prvo tromjesečje 2021. godine, a očekivano trajanje je sedam godina, piše Jutarnji list.

 

Komentari