Nova organizacija Zagrebačkog holdinga

Ilustracija Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon sastanka Skupštine Holdinga s devetnaest sindikalnih predstavnika i gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem – sindikati su razgovarali s novom Upravom Holdinga. Tema je bila smanjenje broja zaposlenika u svim podružnicama i plaće, koje bi prema mišljenju sindikata trebale ostati iste i ne bi se smjele rezati.

Sindikalisti kažu kako zasad imaju velika očekivanja od nove Uprave te se nadaju da će se što prije krenuti u potrebnu sistematizaciju. Osvrnuli su se i na radne pozicije u Holdingu.

– Mi imamo prema našoj postojećoj organizaciji, sistematizaciju iz 2011. godine, radna mjesta koordinatora, radna mjesta koja su na neki način izmišljena, gdje ljudi imaju izuzetno velike plaće, a u principu pojedinci ne rade ništa, rekla je predsjednica Sindikata Čistoća-Zagreb Mirjana Kaltak.

– Možemo još jednom potvrditi da će biti i smjena na rukovodećim pozicijama, to Uprava može napraviti bez sindikata i da se napravi nova sistematizacija ili reorganizacija, izvan grupa, ali isto tako možemo najaviti da će biti uskoro imenovanje voditelja podružnica znači završetak javnog natječaja, istaknuo je predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović.



– Mi čvrsto stojimo iza plaća koje smo ispregovarali nakon desetogodišnjih pregovora znači jednu razinu smo ispregovarali mi sigurno nećemo dozvoliti da se ijednom radniku pogotovo ne nekome tko stvarno radi svoj posao, odnosno čak ćemo riješiti da se uvede sustav nagrađivanja, naglasio je koordinator sindikata Zagrebačkog holdinga Darko Kleinberger.

Komentari