Nikolina Brnjac: Turistička sezona bila je zadovoljavajuća

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je na press konferenciji govorila o rezultatima ove turističke sezone kazavši kako ona je ona bila itekako zadovoljavajuća.

Brnjac je kazala sljedeće: “Prošle nedjelje (krajem kolovoza) u turizmu su prošli rezultati od 60 posto iz cijele 2019. i mislim da za sada s time možemo biti itekako zadovoljni. I najave za rujan i listopad su izuzetno dobre, tako da nastavljamo dalje postezonu, a vidi se i dalje veliko zanimanje turista za dolazak u Hrvatsku.”

“Moramo i dalje biti odgovorni, pridržavati se mjera i sve nastavljamo i dalje”, kazala je ministrica na pitanje novinara nakon obilaska i sastanka u Naftalanu. Ta je županija pozitivan primjer regionalne turističke suradnje sa Zagrebom i Krapinsko-zagorskom županijom.

“Gosti se vraćaju.  To će, kao i ukupno razvoj zdravstvenog i cjelogodišnjeg turizma, biti važan dio i buduće strategije održivog razvoja turizma koja se priprema. Izjavu je dao i ravnatelj Naftalana Goran Maričić kazao da su od otvorenja tih objekata u proljeće i bez puno reklame te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera istinski zadovoljni kako je prošla ljetna sezona.



“Novi objekti se nalaze na 6.000 kvadrata, tu su otvoreni i tri zatvorena bazena, konferencijska dvorana, kuhinja, restoran i drugi sadržaji. Vikendi su nam kroz ljeto na bazenima bili nevjerojatno posjećeni i istinski smo zadovoljni. Drago nam je i što smo čuli da postoji mogućnost i nadogradnje objekta sa 74 smještajne jedinice sa 120 soba, čime bi zaokružili cijeli tak projekt na tržištu kojim želimo da bude ‘perjanica’ turizma Zagrebačke županije, Ivanić Grada i konkurentan na tržištu zdravstvenog turizma”, naglasio je Maričić.

Komentari