NEDOSTATAK STRUČNOG KADRA Vanđelić privlači stručnjake iz ministarstava da prijeđu u Fond

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Zagrebu, na Banovini te u ostalim potresom pogođenim dijelovima još uvijek nije počela obnova kako bi trebalo. Za to postoji nekoliko razloga, a jedan od njih je nedostatak stručnog kadra. Stoga šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić stručnjake iz ministarstava mami 30 posto većim plaćama, piše Večernji list.

Kronični nedostatak stručnog kadra ovih je dana izazvao pravi “mali rat” među tijelima zaduženima za obnovu, piše dnevnik.

Da je tomu tako, svjedoči i dopis koji je Fond za obnovu krajem kolovoza poslao nekolicini ministarstava, ali i Središnjem uredu za obnovu.

U dopisu koji je Večernji list dobio na uvid šef Fonda Damir Vanđelić službenicima deficitarnih struka u Središnjem uredu nudi prelazak u Fond, u kojem se rad na radnom mjestu istog ranga plaća 30 posto više nego u ministarstvima i Središnjem uredu.



U Fondu koji je osnovan prije 10 mjeseci još uvijek nema dovoljno stručnjaka pa stoga Vanđelić zove sve službenike tehničke struke, konkretno s polja arhitekture i građevinarstva, kao i stručnjake za javnu nabavu da iskažu interes za premještaj na niz radnih mjesta u službama Fonda.

Zaključuje se da Fond nudi premještaj na ukupno 26 radnih mjesta u svojim službama, pri čemu se Vanđelić poziva na činjenicu da je Zakon o obnovi propisao kako je riječ o poslu od interesa RH i javnom interesu te na temelju toga poziva čelnike ministarstava i Središnjeg ureda za obnovu da službenicima koji to žele omoguće premještaj u Fond.

Navodno je taj Vanđelićev dopis, kako doznaje Večernji list, izazvao ljutnju u Središnjem uredu za obnovu. Podsjećaju da su i oni zaduženi za isti posao od javnog interesa, koji njihovi službenici obavljaju za manju plaću.

Komentari