NE ŽELE SASTANAK Bujas: ‘Tražimo ostavku ministra Ćorića, a on se može sastati s kim hoće, i s Djedom Mrazom. Nas zanima samo rezultat!’

Goran Stanzl/PIXSELL

Stroge epidemiološke mjere znatno su otežale rad ugostiteljima, obrtnicima i poslodavcima koji otežano rade. Ugostiteljski objekti su zatvoreni do 21. prosinca te postoji mogućnost da se ta mjera produlji. 

Predsjednika Udruge Glas poduzetnika (UGP) Hrvoje Bujas navodi kako su Vladi predali  zahtjeve kao UGP i očekuju kratkoročne mjere do završetka ovih epidemioloških mjera. “Očekujemo da se počnu provoditi reforme koje tražimo. To je jedini spas i jedini put za Hrvatsku”, rekao je za Dnevno.hr.

Dodaje kako poslodavci moraju biti spremni na dodatno pooštravanje mjera u svakom slučaju, “čuvati svoje zdravlje i zdravlje svojih zaposlenika pa i kupaca, a s druge strane pokušati očuvati poslovanja kako bi se očuvala radna mjesta zaposlenika”. 

Vezano za upit o sastanku s ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem, rekao je kako UGP traži ostavku ministra Ćorića.



“Nemamo namjeru uopće nalaziti se s njim i ne zanima nas sastančenje koje nema nikakvog efekta. To prepuštamo drugima. Nas zanima samo rezultat. To hoće li se on nalaziti s ovima ili s onima ili s Djedom Mrazom, može s kime god hoće! Nas samo zanima rezultat jer ovo do sada je NIŠTA”, oštro je poručio.

Istaknuo je da Vlada nema plan od početka, pa je i javno pitao: “Danas je 16.12.2020., koji je plan, gospodo u vladi? Da li ga uopće imate?”.

“Što u siječnju, u veljači, u ožujku… Ili ćemo, nažalost, gledati potop u ekonomskom pogledu, mnogi od nas su već na koljenima… Neizvjesnost je na vrhuncu.

Ima li Vlada plan? Što se čeka?

Učlani se: https://clanovi.glaspoduzetnika.hr/register

Objavljuje Glas PoduzetnikaSrijeda, 16. prosinca 2020.

 

Znate li uopće kako investirati 24 milijarde € iz EU u slj. 10 g., koje su kratkoročne mjere, do travnja, a koje dugoročne, kad će reforme koje mi poduzetnici i obrtnici zazivamo? Šta se čeka? Naše prijedloge imate!

20 g. vam je bio kriv rat, 10 g. svjetska financijska kriza, sada se već pripremate sljedećih 10 g. kriviti COVID! E pa neće proći…u odnosu na sve prethodne Vlade, imate najbolje uvjete i najbolji mogući start, no treba biti i hrabar, treba pokrenuti reforme od kojih se bježi…” napisao je u objavi na Facebooku.

Komentari