NAKON PREUZIMANJA Dionici Kraša pala cijena za 26 posto

N1

Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak prijepodne indeksi bilježe blage promjene u odnosu na petak, ali uz različite predznake, a u fokusu invetitora dionica je Kraša, koja je i najveća gubitnica, s padom cijene za više od 26 posto.

Crobex indeks bio je oko 11 sati u minusu blagih 0,02 posto, na 2.002 boda, prekinuvši tako sedmo dnevni pozitivni niz. Istodobno, Crobex10 ojačao je 0,11 posto, na 1.186 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,3 milijuna kuna, što je otprilike 14 milijuna manje nego u petak u isto doba.

Najveći promet, 1,6 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Kraša, čija cijena je potonula 26,2 posto, na 775 kuna.



Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili su u subotu ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica, čime je MI Braća Pivac stekla kontrolni dionički paket u Krašu, priopćila je ta tvrtka. MI Braća Pivac kupila je od Kraš-ESOP-a, odnosno od malih dioničara-Kraševih radnika, 276.441 redovnu dionicu, koje predstavljaju 18,44 posto temeljnog kapitala Kraša.

Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje, ponudivši 430 kuna za dionicu. U međuvremenu, dionice Kraša najviše je kupovala Kappa Star Limited, ciparska tvrtka u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, koja sad ima gotovo 26 posto udjela.

Komentari