NAKON KRAŠA I PODRAVKA? Braća Pivac ipak preuzeli 163.852 dionice koprivničke tvrtke?

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Erste plavi mirovinski fond prodao je veliki paket dionica koprivničke tvrtke Podravka, a kako piše u petak Jutarnji list, prema neslužbenim informacijama riječ o Mesnoj industriji Braća Pivac.

Prema informacijama portala Danica, iza skrbničkog računa u OTP banci na kojem su, prema podacima Središnjeg klirinškog depozitnog društva, u četvrtak bile 163.852 dionice Podravke, koje čine udjel od 2,3 posto, stoji Mesna industrija Braća Pivac.

Taj udjel, prema cijenama kojima se trgovalo na Zagrebačkoj burzi, vrtijedi oko 98 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Kako se dalje navodi, taj je skrbnički račun deveti na popisu deset najvećih dioničara Podravke, no očekuje se da će se on popeti stepenicu više jer bi se u petak trebalo vidjeti tko je kupio još otprilike 30.500 dionica koje su prodavali Erste plavi mirovinski fondovi.


Ako se pokaže da je i u tom slučaju kupac skrbnički račun u OTP banci, na njemu će biti oko 194 dionice Podravke vrijedne oko 116 milijuna kuna, koje čime oko 2,9 posto kapitala Podravke.

Mnoge je ovakav ulazak Mesne industrije Braća Pivac u vlasništvo Podravke podsjetio na ulazak u Kraš.

Podsjetimo, njihov ulazak u Kraš i kasnije preuzimanje više od polovine dionica Kraša oko 54 posto trajalo je godinama. Strpljivo su kupovali dionice na burzi gotovo 12 godina.

Podravka je veća kompanija od Kraša i možda je trenutačno najatraktivnija hrvatska kompanija za preuzimanje.

Ivica Pivac, suvlasnik i predsjednik uprave Mesne industrije Braća Pivac, o ulasku u vlasničku strukturu Podravke nije imao komentara. Nije htio ni potvrditi da je Mesna industrija Braća Pivac kupac dionica koje su prodali Erste plavi mirovinski fondovi. Nije htio otkriti niti namjeravaju li se uključiti u eventualno preuzimanje Podravke pa čak ni u što ulažu višak kapitala osim u redovite investicije Grupe Pivac, piše Jutarnji list.

Komentari