Na Hvaru turistička renesansa, ali i važna obljetnica

Foto: Branko Čović/Flickr

Nakon pandemijske i za turizam vrlo ograničene 2020., ove godine Hvar doživljava pravi preporod, a dobar promet očekuje se još i na jesen.

Jelsa obilježava 110. obljetnicu organiziranog bavljenja turizmom. Hvar ovoga ljeta proživljava pravu turističku renesansu, a na vodećim svjetskim pretraživačima smještaja – slobodnog kreveta nema do rujna, piše HRT.

Ukrcati se na trajekt za Hvar prava je lutrija. I gužva nikako ne prestaje. Dan i noć. Otok ostvaruje rezultate gotovo kao 2019. I ugostitelji su, naravno, zadovoljni, u Zavali i Jelsi cijene nisu tako “napuhane” kao u mondenom Hvaru ali se dobro zarađuje.

“Sezona je ovdje top i bilo bi dobro da se ovako i nastavi i da se produži”, rekao je ugostitelj Antonio.



Više nitko ne spominje da bi nas kolovoz mogao opet odvući u crveno kao lani.

“Najave do kraja osmog mjeseca i prva polovica devetog su stvarno dobre da možemo očekivati produžetak sezone i stvarno dobre rezultate do pola devetog”, naglasila je direktorica TZ-a Jelsa Marija Marjan.

Turističku Jelsu guraju odlični kampovi i obiteljski smještaj, a neobnovljeni hoteli ostali su u osamdesetima i štete destinaciji koja slavi 110. godišnjicu bavljenja turizmom.

“Velika je obljetnica, 110 godina organiziranog turizma odlučili smo proslaviti s Danom općine. Općina slavi svoj dan na blagdan Velike Gospe, 110 godina turizma računa se od trenutka kada je otvoren prvi hotel u Jelsi,stari hotel Jadran koji čeka obnovu”, istaknuo je načelnik općine Jelsa Nikša Peronja.

Na svečanoj je sjednici općinskog vijeća ulaganje u kvalitetu hotelskog smještaja stoga istaknuto kao prioritet.

Komentari