Ministrica turizma i sporta: Trenutno smo najbolji na Mediteranu po incidenciji i trebamo učiniti sve da to i zadržimo

Ministrica Nikolina Brnjac/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Unatoč pandemije koronavirusa, Hrvatska je prema podacima inozemnih instituta najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu. Sve će se poduzeti pa tako i nove mjere da ostane sigurna i dalje, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. 

Istaknula je kako je trenutno u Hrvatskoj 856 tisuća turista. Toliki broj, prema njezinim riječima, potvrđuje činjenicu da je Hrvatska sigurna destinacija.

Na upit je li dodatne mjere za britanske i ruske turiste trebalo možda uvesti ranije, jer već ima dosta britanskih turista, ministrica je odgovorila da ih nije puna obala i da sada počinju dolaziti letovi uvodi nekoliko linija iz UK, a ići će i nove odluke.

‘Svakoga brine da sezona ne završi ranije nego bi trebala’, rekla je ministrica

“Mi smo (Ministarstvo) kao što znate predlagali te mjere i epidemiolozima i stožeru i drago mi je da su prihvaćene, jer je to još jedan dodatni osigurač za nas u Hrvatskoj i naše goste”, naglasila je Nikolina Brnjac.



Na upit o tome brine li je činjenica da bi sezona mogla završiti ranije nego bi trebala,  odgovorila je da to svakoga brine, pogotovo imamo li na umu da se od 15. srpnja od 15. kolovoza ostvari oko 35 posto od godišnjeg turističkog prometa.

“S brojkama u srpnju možemo biti zadovoljni kad ih usporedimo sa srpnjem 2019., znali da smo sve dobro pripremili za ovu sezonu, trenutno smo i najbolji na Mediteranu po incidenciji i trebamo učiniti sve da to i zadržimo”, naglasila je ministrica.

Pritom je sve još jednom pozvala na odgovornost, posebno u organiziranju događaja, objavio je N1.

Komentari