MINISTAR FILIPOVIĆ: Vodimo brigu o gospodarstvu, vodimo brigu o građanima

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović nije konkretno rekao kolika će biti cijena naftnih derivata na benzinskim postajama od idućega utorka jer se čekaju konačni podaci s mediteranskog tržišta, a nakon toga će se razgovarati o potezima. Podsjetimo, Vlada je početkom mjeseca intervenirala i postavila maksimalnu cijenu benzina na 13,50, a dizela na 13,08 kuna. To se odnosi na benzinske postaje koje nisu u sklopu mreže autocesta.

– Da bi znali, moramo pričekati da se završi s trgovanjem na mediteranskom tržištu, to je referentno tržište odakle uzimamo vrijednosti prilikom izračuna cijene goriva za sljedeći tjedan. Ono što vam mogu reći da je jučer krajem dana došlo do snižavanja cijene benzina i dizela na mediteranskom tržištu, vidjet ćemo kako će se cijena kretati danas. Preko vikenda ćemo imati točne i precizne izračune, istaknuo je, dodajući da će uzeti u obzir sve, što su i do sada uzimali u obzir.

– Vodimo brigu o gospodarstvu, vodimo brigu o građanima. Precizne brojke moći ću vam reći nakon vikenda. U izvanrednim okolnostima sve su opcije na stolu, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanja o mogućim cijenama goriva od idućega tjedna.Komentari