Mihalinec pozvao HNS-ove i Bandićeve zastupnike da glasaju protiv proračuna

Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) i Nezavisni sindikat zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) ispred Banskih dvora na Trgu Svetog Marka nisu pričekali današnji sastanak zakazan za 16.30 sati, na kojemu će im Vlada, prema najavi ministra rada Josipa Aladrovića, dati ponudu.

Podsjetimo, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je u utorak da će poslati poziv sindikatima obrazovanja na sastanak koji će se održati u srijedu, na kojem će im Vlada predstaviti svoju konačnu ponudu nakon koje bi, nada se Aladrović, štrajk u osnovnim i srednjim školama trebao završiti.

Umjesto pregovora, u osnovnim i srednjim školama sinidkati provode referendum o posljednjoj ponudi Vlade, koja je bila istaknuta na njihovu posljednjem sastanku održanom 5. studenog.

“Očekujemo i pozivamo sve zaposlene i članove sindikata i onih koji su sudjelovali u štrajku da se izjasne i gromoglasno odbiju ovakvu ponudu, da Vlada nikad ne pomisli da takvom nultom ponudom mogu zaustaviti naš štrajk”, rekao je Mihalinec, dodavši da danas ne očekuju neku bolju ponudu, ali ukoliko se takva ipak dogodi, da će referendumsko pitanje promijeniti i uputiti članove kako glasati.



Osim na vlastito članstvo, Mihalinec apelira i na stranke koje su najavljivale da neće prihvatiti proračun, ukoliko se ne povećaju plaće prosvjetarima, istaknuvši posebno Klub Milana Bandića i HNS-a. “Mi apeliramo na njih, da glasaju prema savjesti i ne pristaju na ono na što su njihovi čelnici pristali radi čuvanja fotelja”, rekao je Mihalinec, najavivši da će sutra dijeliti letke svim zastupnicima, od kojih traže da glasaju protiv proračuna i “kažu ne proračunu u kojem nema povećanja plaća za učitelje i nastavnike”, piše N1.

 

Komentari