MEDVEDEV: Energetska kriza intenzivirat će se u onim državama koje su nametnule sankcije na opskrbu ruskim energentima

Foto: Guliver/Thomas Peter-Pool/Getty Images

Bivši ruski predsjednik, jedan od najbližih Putinovih saveznika i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev objavio je novi status na Telegramu.

“Često me pitaju zašto su moje objave na Telegramu tako žestoke. Odgovor je da ih mrzim. Oni su gadovi i degenerici. Oni žele smrt za nas, Rusiju. I dok sam živ, učinit ću sve da nestanu”, napisao je Medvedev misleći na Ukrajinu i Ukrajince.

Nedavno prijetio svijetu

Medvedev je nedavno ozbiljno zaprijetio svijetu. Rekao je kako slijedi niz kriza i sukoba kao posljedica antiruskih sankcija te “urušavanje ideje svijeta usmjerenog na Ameriku”. Sugerirao je da bi posljedice sankcija Ruskoj Federaciji bile energetske, logističke, prehrambene i druge krize u svijetu.“Moguća je velika logistička kriza, uključujući kolaps stranih zračnih prijevoznika, kojima je zabranjeno letenje iznad ruskog teritorija”, rekao je Medvedev. “Energetska kriza intenzivirat će se u onim državama koje su nametnule pucanje u vlastite noge, odnosno sankcije na opskrbu ruskim energentima. Nastavit će se daljnji rast cijena fosilnih goriva, a razvoj digitalne ekonomije u svijetu će se usporiti. Doći će do pune međunarodne krize s hranom s perspektivom izgladnjivanja u pojedinim državama”, dodao je zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti.

Ratovi, epidemije…

Kaže da će mnoge sfere života u cijelosti doživjeti udar.

“Novi regionalni vojni sukobi izbijat će na mjestima gdje se situacija već godinama ne rješava mirnim putem ili se zanemaruju značajni interesi velikih međunarodnih igrača. Teroristi postaju sve aktivniji, vjerujući da je pažnja zapadnih vlasti sada preusmjerena na obračun s Rusijom”, napisao je.

Zamjenik čelnika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije također je naveo vjerojatnost početka novih epidemija “uzrokovanih odbijanjem poštene međunarodne suradnje u sanitarnoj i epidemiološkoj sferi ili izravnim posljedicama upotrebe biološkog oružja”. Govoreći o posljedicama sankcija na međunarodnu suradnju, Medvedev je rekao da će doći do pada aktivnosti međunarodnih institucija koje nisu uspjele dokazati svoju učinkovitost u rješavanju situacije u Ukrajini. Kao primjer naveo je Vijeće Europe.

“Stvorit će se novi međunarodni savezi zemalja temeljeni na pragmatičnim, a ne ideološkim anglosaksonskim kriterijima”, zaključio je političar.

Komentari