Marinada spremna preuzeti i na tržište plasirati proizvode koji ne mogu na tržnicu

Foto: Andrej Svoger / Cropix

Marinada, jedna od vodećih tvrtki u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, povodom odluke Stožera civilne zaštite Hrvatske da se od ponedjeljka zatvore sve tržnice, kao jedne od mjera u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa, objavljuje kako je spremna preuzeti i na tržište isporučiti proizvode hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, priopćeno je iz tvrtke Marinada.

“Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od danas su zatvorene sve tržnice i mi smo spremni reagirati na način da otkupimo voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni naši kooperanti ili ne, standardiziramo proizvod koliko je to moguće i isporučimo na tržište“, ističu iz Marinade.

Briga o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva

U dogovoru s Konzumom i drugim kupcima, njihov prodajni asortiman prilagodit će se robama koje će se kroz ovu mjeru otkupiti. 

U Marinadi kažu kako time žele uspostaviti suradnju sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog predmetne odluke, neće moći svoje poljoprivredne proizvode plasirati na tržište kroz dosadašnje kanale prodaje.



“U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što mi kao tvrtka i činimo, a ističemo da je Marinada i inače važna karika u lancu opskrbe tržišta voćem i povrćem, no posebno sada”, piše u priopćenju tvrtke Marinada.

Za sve dodatne informacije poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju su djelatnici Marinade, a kontakti otkupnih centara nalaze se na web stranici www.marinada.hr.

Komentari