‘KUPUJMO LOKALNO’ Hrana će se nuditi putem weba: Iskoristili krizu kao priliku za plasman domaće hrane

Kroz objedinjenu web ponudu Karlovačke županije i Grada Karlovca lokalni proizvođači hrane moći će ponuditi svoje proizvode i tako aktualnu krizu pretvoriti u priliku za plasman domaće hrane.

Karlovačka gradska uprava priopćenjem je u utorak pozvala zainteresirane ponuđače da svoje podatke s popisom poljoprivrednih proizvoda i uvjetima dopreme korisnicima dostave na e-mail [email protected]., a građane da to iskoriste pod motom “Kupujmo lokalno”.

Gradonačelnik Damir Mandić izjavio je kako je gradskim i županijskim vlastima prije svega cilj pomoći poljoprivrednicima, svima koji se bave proizvodnjom hrane, da što lakše u uvjetima krize mogu ponuditi i plasirati svoje proizvode.

“Smatramo da možemo pomoći da na jednom mjestu domaću proizvodnju učinimo dostupnijom kupcima, posebno zbog sadašnje krize. Ali, želja nam je da se projekt nastavi i nakon završetka pandemije, jer smatramo da je ova kriza i prilika za našu poljoprivredu općenito, pa tako i za obiteljska gospodarstva u Karlovcu i županiji“, rekao je Mandić.



Očekuje da će se kroz tjedan dana preko gradskih kanala komuniciranja javiti dovoljno OPG-ova kako bi se krenulo u realizaciju ovog projekta. Od njih očekuje da sami ponude operativna rješenja za mjesta gdje će ponuditi robu, odnosno kako je distribuirati do krajnjeg korisnika.

Mandić smatra kako će se iskristalizirati više modela, a za početak važnim smatra da potrošači mogu kroz web ponudu pokazati kupcima robu.

Istaknuo je kako će Grad Karlovac pomoći da se distribucija objedini, proizvodi plasiraju te da to po mogućnosti trajno zaživi.

Komentari