Kraš će biti u rukama braće Pivac: Nebojša Šaranović nije uspio preuzeti hrvatsku kompaniju

N1

Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, doznaje Večernji list. Time su Pivci preuzeli Kraš jer će nakon transakcije imati sveukupno 49,18 posto dionica tvrtke, ali većinu dionica s pravom glasa.

Radnicima Kraša, koji su udjeličari u Kraš ESOP-u Pivci će platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obvezali su se zadržati sva radnička prava na dulji rok. Također ne smiju prodati dionice trećoj osobi bez garancije radničkih prava, koja su veća nego ona sadržana u Zakonu o radu.

Ovim dogovorom koji je u formalnom smislu omogućen odlukama skupštine Kraš ESOP-a, a koja se održala u petak navečer, Pivci su stekli kontrolu nad tvrtkom i obranili se od pokušaja preuzimanja od strane Nebojše Šaranovića, poduzetnika koji je preko svoje tvrtke Kappa Star Limited agresivno kupovao dionice na Zagrebačkoj burzi te je ulaganjem vise od 45 milijuna eura kupio 25,7 posto udjela.

Šaranović je putem medija radnicima za udjel ponudio 130.000 kuna, odnosno oko 869 kuna po dionici. Međutim, Pivceva ponuda je uključivala i sigurnost za zaposlenike



“Bitka za Kraš”, te utrka za dionice je ovim završena, piše Večernji list.

Komentari