Joško Klisović: Jedno od rješenja za Gradsku plinaru je da Opskrba ode u stečaj

Dragan Matic / CROPIX

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović rekao je vezano za probleme poslovanja Gradske plinare Zagreb Opskrba, kojoj je na jedan dan bio blokiran račun, da konačnog rješenja još nema, ali je jedna od varijanti da Opskrba ode u stečaj.

“Kao rješenja, bilo je tu nekoliko različitih varijanti. U medijima se spominjali i prodaja HEP-u, a jedna od varijanti je i da plinara Opskrba ode u stečaj, ako ne bude mogla poslovala kako treba”, rekao je Klisović na konferenciji za medije.

Izrazio je nadu da će se iznaći rješenje koje je najbolje za Gradsku plinaru Zagreb i za građane, ali istaknuo da konačna odluka o tome što napraviti s gradskom tvrtkom koja je zabilježila velike gubitke u poslovanju, još nema.

Klisović sutrašnju sjednicu Gradske skupštine vidi kao priliku za analizu vlasti
Najavio je i dnevni red sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, istaknuvši da će izvješće o izvršenju proračuna biti ponovna prilika da se analizira sadašnja vlast, ali i ona prethodna. Zastupnici će raspravljati i o prijedlogu Odluke o komunalnom redu, kojom se uređuje postavljanje podzemnih i nadzemnih spremnika za otpad kao dio novog načina prikupljanja komunalnog otpada u Zagrebu.Na dnevnom redu će se naći i tri pojedinačna prijedloga iz klubova SDP-a, Domovinskog pokreta i Zelene liste, te Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, u kojemu će klubovi tražiti informacije o spremnosti na provođenje te odluke, koja bi na snagu trebala stupiti 1. srpnja.

 

Komentari