Jastrebarsko ostvaruje najveći rast noćenja i dolazaka u Zagrebačkoj županiji

TZ Jastrebarsko

Za Jastrebarsko, kao kontinentalnu turističku destinaciju, 2019. godina bila je iznimno uspješna. “Biti u društvu tri grada u Zagrebačkoj županiji koja su ostvarila najveći broj noćenja i dolazaka veliki je uspjeh, ali dodatno je još i veći kada je činjenica da Jaska ima najveći postotak rasta broja noćenja i dolazaka u spomenutoj županiji”, rekla je Petra Masnec iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

U tom se gradu prošle godine broj turističkih dolazaka povećao za čak 60 posto u odnosu na 2018. Istodobno su 2019. noćenja gostiju porasla za 35 posto u odnosu na godinu ranije.

Novi turistički objekti u Jastrebarskom

Jaskanska turistička ponuda sve je razvijenija u skladu s trendom globalnog putovanja. Unazad dvije godine, Jastrebarsko se može pohvaliti s brojnim novim smještajnim investicijama, među kojima se izdvajaju Hotel Princess, Hotel Jaska, tri novootvorene kuće za odmor te pet apartmana.

Najznačajniju turističku ponudu Jastrebarskog zasigurno čini eno-gastronomski turizam Plešivice s vrhunskim vinima i pjenušcima, a kojoj će u budućnosti, uz prvu kušaonicu sireva u Zagrebačkoj županiji u vlasništvu obitelji Šestak, dodatnu draž podariti i novi restoran u sklopu Vinarije Korak, a čiji će se rad temeljiti na “fine dining” konceptu.



Kako je istaknula Petra Masnec, turisti u Jasku dolaze i zbog novih manifestacija zanimljive tematike, a koje su usko povezane s aktualnom ponudom ovoga kraja. Jedna od takvih manifestacija je “Festival Jagoda & Pjenušaca”, za koju je Turistička zajednica prošle godine, od Udruge hrvatskih putničkih agencija, primila nagradu za kreativnost, inovativnost i unaprjeđenje turističke ponude.

U Jaski se provode EU projekti

Bitno je napomenuti kako Jastrebarsko, kao jedina destinacija u Zagrebačkoj županiji, sudjeluje i provodi dva EU projekta isključivo namijenjena turizmu i kvalitetnom upravljanju turističkom ponudom. Jedan od njih je 1,3 milijuna eura vrijedan projekt “Baština Jaske i Črnomlja može biti cool. Za sve!” u kojem je Turistička zajednica grada Jastrebarskog projektni partner, a drugi EU projekt “In cultura veritas” gdje je Turistička zajednica dionik.

Inače, najveći udio u ukupnom rezultatu turističkih noćenja zabilježio je Hotel Princess obitelji Vučković, kategorije četiri zvjezdice. U tom je hotelu 2019. godine ostvareno 45 posto više noćenja u odnosu na 2018.  U ovoj godini planira se širenje poslovanja hotela, a otvaranjem prema novim turističkim tržištima, očekuje se i daljnji porast broja noćenja.

Komentari