Janaf i Ina sklopili ugovore o transportu nafte i skladištenju derivata

Janaf

Uprava Janafa je s Upravom Ine sklopila ugovore o transportu nafte i skladištenju derivata. Ugovor o transportu nafte na dionici Omišalj – Rafinerija nafte (RN) Rijeka sklopljen je za razdoblje od 1. srpnja ove do 30. lipnja 2022. godine, piše u priopćenju.

Osim toga, navodi se da se ugovor o skladištenju naftnih derivata odnosi na skladištenje na Terminalu Žitnjak u razdoblju od 1. kolovoza ove do 31. srpnja 2024. godine, s mogućnošću produženja za sljedeće dvije godine.

“Unatoč trenutnim izazovima na naftnom tržištu, sklapanje ugovora s Inom još jedna je u nizu potvrda važnosti Janafa kao okosnice hrvatske energetske neovisnosti. Stratešku važnost društva za Republiku Hrvatsku dodatno podcrtavaju kontinuirani poslovni uspjesi i ostvareni zavidni rezultati iznimno stabilnog poslovanja, uz jačanje odnosa s našim partnerima, ključnim igračima na naftnom tržištu ovog dijela Europe”, piše u priopćenju Janafa.

Pokazatelji snažne prisutnosti i stabilnog položaja Janafa na naftnom tržištu rezultat su i proaktivnog pristupa prema poslovnim partnerima jer, unatoč jakoj konkurenciji na mediteranskom spot tržištu, tvrtka sklapa nove ili produžuje postojeće ugovore za skladištenje.Janaf i dalje bilježi snažnu izvoznu orijentiranost

Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić i član Uprave Vladislav Veselica izražavaju i zadovoljstvo nastavkom poslovnog odnosa s Inom te podsjećaju na rekordne rezultate tvrtkina poslovanja u 2020. godini.

U Janafu ističu da je tvrtka i u ovoj godini u uspješnom poslovnom razdoblju. U tri mjeseca ove godine tvrtkina bruto dobit iznosila je 93,1 milijun kuna, a neto dobit 76,4 milijuna kuna.

U prvom tromjesečju Janaf je ostvario ukupne prihode od 198,4 milijuna kuna, što je porast za gotovo 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Prihodi od temeljne djelatnosti Janafa, transporta nafte i skladištenja, iznose 195,1 milijuna kuna i veći su za 11 posto u odnosu na ostvarenje iz prvog tromjesečja lani.

Janaf i dalje bilježi snažnu izvoznu orijentiranost jer je više od 62 posto prihoda iz temeljne djelatnosti ostvareno u poslovanju s inozemnim kupcima.

U priopćenju piše kako je u prvom tromjesečju Janaf investirao više od 54 milijuna kuna.

Komentari