Iz HTZ-a iznijeli statistiku: Turistički promet za 50 posto bolji nego lani

HTZ

Danas se izjavom direktora javila Hrvatska turistička zajednica koja je iznijela podatak da je ova sezona bolja od prošle, ali je i još jednom apelirala na značaj povoljne epidemiološke situacije.

Izjavu je u ime turističke zajednice dao njihov direktor Kristijan Staničić koji kaže: “Ova sezona je za 50 posto bolji u odnosu na isto razdoblje lani, a u ovoj je godini cilj  postići oko 60 posto rezultata iz rekordne 2019. godine.

“Stoga pozivam sve građane na odgovorno ponašanje i provođenje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i regionalnih stožera koji mogu donijeti dodane mjere s ciljem očuvanja povoljne epidemiološke slike.”

Uz inozemna tržišta, Staničić se osvrnuo i na važnost domaćeg tržišta na kojem je aktivna kampanja “Doživi domaće,. Istraži ruralnu Hrvatsku”, dok se za jesen, kako je najavio, planira provedba projekta “Tjedan odmora vrijedan”, koji je u svojoj prvoj inačici prošle godine ostvario vrlo dobre rezultate.



Inače, ove su izjave iznesene u Poreču gdje se održava Koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s predstavnicima 20-ak turističkih zajednica s područja Istarske županije.

Komentari