Ivana Alilović: Potrebno je pripremiti specifične zdravstveno-turističke aranžmane i organizirati dolazak ruskih turista i pacijenata u Hrvatsku

TZ Zagrebačka županija

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na “Danu hrvatskog turizma” održanom u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji s ciljem proširenja postojeće suradnje između dviju zemalja.

Kako su istaknuli u Ministarstvu turizma, interes za sudjelovanjem premašio je sva očekivanja, a u poslovnom dijelu programa sudjelovalo je 35 hrvatskih i više od 100 ruskih subjekata iz turističkog sektora, uz brojne predstavnike ruskih medija i visokih uzvanika iz ruskog javnog i političkog života.

“Hrvatska pridaje važnost promicanju suradnje s Ruskom Federacijom na svim područjima od zajedničkog interesa stoga nam je cilj nastaviti jačati prepoznatljivost Hrvatske na ruskom tržištu. Veliki potencijal postoji u području zdravstvenog turizma, odnosno specifičnih zdravstveno-turističkih aranžmana za organizirane dolaske turista i pacijenata. Hrvatska je svake godine sve popularnija među gostima iz Rusije te nam je iznimno drago što najveći ruski turoperatori vide naš neprekidan rad na unapređenju kvalitete te i ove godine stvaraju dodatne ponude za Hrvatsku”, rekao je hrvatski ministar turizma Gari Cappelli.

Zamjenik ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije Sergej Galkin je istaknuo kako Hrvatska geografski nije velika zemlja, ali je strateški zanimljiva za investicije u turizmu te kao odmorišna destinacija. Galkin je naglasio kako ipak još trebamo poticati ulaganja u nove smještajne kapacitete.



Inovativniji pristup promocije turističke ponude

Kako je izgledala prezentacija hrvatske turističke ponude na “Danu hrvatskog turizma” u Moskvi za portal Otvoreno.hr upitali smo direktoricu Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivanu Alilović.

“Bio je to inovativniji pristup promociji hrvatske turističke ponude, a ovim putem želim pohvaliti kolege iz Predstavništva HTZ-a u Rusiji na odličnoj organizaciji. Naglasak je bio na B2B radionice kako bi se što bolje i ciljano prezentirala područja od interesa za rusko tržište”, istaknula je Ivana Alilović.

Rusi i osobe s ruskog tržišta su, među ostalim, usmjereni na zdravstveni turizam pa je, kako je naglasila Ivana Alilović, uz opću hrvatsku turističku ponudu bio predstavljen naš zdravstveni turizam i Specijalna bolnica Naftalan iz Ivanić Grada.

U toj se bolnici dodatno investira u poboljšanje ponude bazenskog kompleksa. “Sve naše promotivne aktivnosti na ruskom tržištu usklađene su sa Specijalnom bolnicom Naftalan koja ionako na ruskom tržištu već izvjesno vrijeme promovira svoje aktivnosti. Isto tako, s više od 10 ruskih agencija imali smo izravne kontakte i predstavili ponudu Specijalne bolnice Naftalan”, rekla je Ivana Alilović. Dodala je kako je naš kontinentalni turizam  ojačao pa stoga moramo biti prepoznatljivi na ruskom tržištu, i to na razini Hrvatske.

Ruse zanimaju svi oblici turizma

“Potrebno je pripremiti specifične zdravstveno-turističke aranžmane i organizirati dolazak ruskih turista i pacijenata u Hrvatsku. Oni žele punu uslugu i zanimaju ih svi oblici turizma, a ne samo zdravstveni”, rekla je Ivana Alilović.

Na području Zagrebačke županije postoji više od 250 poliklinika i privatnih ordinacija dentalne medicine tako da osobe koje dolaze s ruskog tržišta u bogatoj ponudi zdravstvenog i estetskog turizma mogu naći nešto za sebe.

Inače, u 2019. godini u Hrvatskoj je zabilježeno 14 posto više turističkih dolazaka i šest posto više noćenja ruskih gostiju u odnosu na godinu ranije. Očekuje se da će se te brojke u ovoj godini još više povećati.

Komentari