HTZ: Odobreno osam milijuna kuna za suradnju s organizatorima sportskih događanja i hrvatskim sportašima

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Na online 79. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća usvojili Odluku o odabiru partnera i odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021. godini, odobreno je osam milijuna kuna bruto za provedbu navedenih suradnji s odabranim partnerima.

Sjednicu je vodila ministrica turizma i sporta te predsjednica HTZ-a Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

Kako je rekao Staničić, od osam milijuna kuna iznos od 4,3 milijuna odobren je za suradnju s vrhunskim hrvatskim sportašima i nacionalnim sportskim savezima, dok je iznos od 3,7 milijuna odobren za marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja.


Suradnja s nizom hrvatskih sportaša

“Uz zadržavanje visokog stupnja sigurnosti, koja je u ovim okolnostima osnovni preduvjet za realizaciju turističkog prometa, vrlo važan dio u kreiranju sadržaja u destinacijama imaju kvalitetna i atraktivna događanja. Upravo s tim ciljem dodijelit će se sredstva za marketinške suradnje s organizatorima sportskih događanja koja u Hrvatsku dovode veliki broj natjecatelja i publike, kao i s hrvatskim sportašima i sportskim savezima koji svojim uspjesima i nastupima diljem svijeta značajno doprinose promociji i vidljivosti Hrvatske kao turističke zemlje”, istaknuo je Staničić.

Tako je u kategoriji sportaša i sportskih saveza suradnja odobrena s hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom, hrvatskom odbojkaškom reprezentacijom, hrvatskom judo reprezentacijom, braćom Martinom i Valentom Sinkovićem, braćom Šimom i Mihovilom Fantela, Sandrom Perković, Tončijem Stipanovićem, Dinom Levačić i dr., dok je u kategoriji organizatora međunarodnih sportskih događanja suradnja odobrena za ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, CRO Race, Pannonian Challenge, WACT Zagreb 2021. Hanžekovićev memorijal i memorijal Ivana Ivančića i dr.

Produljene prijave u kategoriji TOP događanja

“Ovom Odlukom odobrili smo 18 suradnji u kategoriji organizatora sportskih događanja te 12 u kategoriji vrhunskih sportaša i sportskih saveza. Pružajući podršku sportskim manifestacijama, sportašicama i sportašima te sportskim savezima ističemo njihovu vrijednost koju imaju za promociju Republike Hrvatske. Osim sportskog značaja sve ove manifestacije doprinose kvaliteti i raznovrsnosti turističke ponude dok su uspjesi naših sportašica i sportaša dodatna pozivnica za dolazak u našu zemlju. Pozivam sve organizatore manifestacija na maksimalnu odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera, jer je dobra epidemiološka situacija ključna za daljnji interes gostiju i uspjeh turističke sezone”, naglasila je Nikolina Brnjac.

Članovi vijeća usvojili su i odluku o produljenju prijava u kategoriji TOP događanja Poziva za iskazivanje interesa za marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja u 2021. godini, koji će biti otvoren od 7. do 21. srpnja ove godine.

Komentari