HTZ: Najbolji agenti poslovnog turizma u Hrvatskoj

Hrvatska turistička zajednica organizirala je posebno studijsko putovanje za sedam inozemnih kongresnih i poslovnih agenata s tržišta Francuske, Danske, Grčke i Velike Britanije. Program putovanja obuhvaća posjet i obilazak Splita, Nacionalnog parka Krka i Skradina, Šibenika, Vodica, Nacionalnog parka Plitvička jezera te Zagreba.

“Riječ je o agentima koji su u sklopu nacionalne kongresne burze MEETEX 2021, održane virtualnim putem u ožujku ove godine, ocijenjeni kao najbolji MICE agenti. Kongresna industrija izuzetno je bitna za hrvatski turizam, ali i za cjelokupno gospodarstvo pa nas veseli činjenica kako, nakon godinu dana održavanja virtualnih evenata, polako dolazi i do buđenja poslovnih događanja. Najboljim predstavnicima MICE industrije bit će predstavljena kongresna ponuda naše zemlje i vjerujem kako ćemo se i ovoga puta pokazati kao odlični domaćini, koji prije svega brinu o sigurnosti svojih posjetitelja”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. 

Jedna od najznačajnijih osoba koje sudjeluju na studijskom putovanju je Rob Davidson, utjecajan predavač, spisatelj i konzulant u MICE industriji.

“Većini nas koji sudjelujemo na ovom odličnom putovanju, ovo je prvi posjet inozemstvu nakon dugo vremena. Čestitam organizatorima koji su nam pokazali prekrasne hrvatske destinacije, idealne za organiziranje originalnih i visokokvalitetnih MICE događanja. Hrvatska je prekrasno mjesto za ljetni odmor, ali važno je zapamtiti da MICE posjetitelji donose profit i prilike za zaradu turističke industrije tijekom cijele godine”, istaknuo je Davidson.



Tri grupe MICE agenata u Hrvatskoj

Uz navedenu studijsku grupu, koja boravi u Hrvatskoj, od 7. srpnja u našoj zemlji boraviti dodatne dvije grupe MICE agenata.

Tako će prva grupa od pet agenata iz Austrije, Češke, Nizozemske, Italije i Francuske do 10. srpnja obići područje Zagreba, Istre i Kvarnera, dok će druga grupa, koju čini troje agenta iz Izraela, Francuske i Nizozemske obići Zagreb, Dubrovnik i područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Zajednički susret sve tri grupe agenata planira se u Zagrebu, a uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog organizatora, podršku u organizaciji studijskih putovanja dale su turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, grada Šibenika i grada Zagreba, kao i organizatori MEETEX kongresne burze koja je ove godine održana u ožujku po treći put s ciljem spajanja međunarodnih kupaca s ključnim dionicima hrvatske kongresne industrije.

MEETEX je postao vodeće događanje ovakvog tipa u Hrvatskoj, tijekom kojeg se zainteresiranim međunarodnim kupcima predstavljaju sve prednosti i sadržaji Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije.

Komentari