Bijesan i Davor Nađi: Hrvatska gospodarska komora – tvornica korupcijskih afera nastavlja po starom

Davor Nađi/Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi danas je putem svog facebook profila izrazio stav kako smatra da treba ukinuti obvezno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

To je danas već učinila i Marijana Puljak, a što je ona napisala možete pročitati ovdje. Nađi je bio čak i oštriji od Puljak te je rekao da je HGK ‘tvornica korupcijskih afera’, a zatim je i dodao:

“Tamo negdje početkom godine, pokrenuta je ofenziva protiv HGK iako su „na stolu“ bile i teme poput kolapsa zdravstva usred pandemije, ukidanje ljudskih prava i sl.. No dobro, kada kontekst maknemo u stranu, HGK uistinu poduzetnicima jest parazit i tu treba napraviti promjene, pa sam i osobno dao podršku prijedlogu ukidanje obavezne članarine uz jednu bitnu napomenu, a to je da se otpočetka problemu pristupilo pogrešno.”

Rekao je i kako je novi zakon o HGK jako loš, ali i kako je on i upozoravao na to: “Ali ono što znamo je da je novi zakon o HGK upravo ono što sam najavljivao da bi se moglo dogoditi – skup čudnih članaka koji ne definiraju jasno i nedvojbeno neobaveznu članarinu, ali je vrlo jasno da ostaje obavezno članstvo.”



“Ako odemo malo dalje u prošlost, sjetimo se da je postojao i komorski doprinos koji se nekad obračunavao u postotku od prihoda, a koji je „pao“ kada se predzadnji put htjelo ukinuti obavezno članstvo (pohvala Gordanu Marasu na pokušaju, iako neuspjelom).”

“I vidimo sada kako je to ispalo… HGK sa svim svojim aferama jaše i dalje na grbači poduzetnika, pa je iluzorno očekivati da će sada biti išta drugačije. Deja vu… Povijest se ponavlja.”

Za kraj je dodao službeni stav stranke: “Najlakše je biti populist. Najlakše, ali i najštetnije. Zato mi u Fokusu nismo populisti nego se zalažemo za ono što je najbolje za ljude. I zato smo protiv zabrane rada nedjeljom, protiv obaveznog članstva u HGK i HOK-u i protiv bilo kakvih ukidanja ljudskih prava pod krinkom borbe protiv pandemije.”

Kompletan njegov status možete pročitati ispod.

Komentari