Hrvatsko izaslanstvo na godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a o podršci oporavku

Na virtualnoj godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) hrvatsko izaslanstvo razgovaralo je o daljnjoj podršci Svjetske banke u vezi oporavka i ublažavanja posljedica pandemije, a sa MMF-om o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva financija.

Hrvatsko izaslanstvo, u kojem su bili predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, a predvodio ga je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, sudjelovalo je na Godišnjoj skupštini Grupacije Svjetske banke i MMF-a, koja se održala od 12. do 18. listopada virtualnim putem, kaže se u priopćenju.

Tijekom skupštine izaslanstvo je održalo niz sastanaka s visokim predstavnicima Svjetske banke – predsjednikom Davidom Malpassom, generalnim direktorom za operacije Axelom van Trotsenburgom, potpredsjednicom za
Europu i Centralnu Aziju Annom Bjerde te s regionalnom direktoricom za EU Gallinom Andronovom Vincelette, kao i s izvršnim direktorom Svjetske banke Koenom Davidseom.

Na tim sastancima razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji te o daljnjoj podršci Svjetske banke u kontekstu oporavka i ublažavanja posljedica pandemije, u sklopu Okvira suradnje Svjetske banke s Hrvatskom za razdoblje fiskalnih
godina 2019. – 2024., navodi se dalje u priopćenju.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održalo je i sastanke s predstavnicima MMF-a – s novim direktorom MMF-ovog Sektora za Europu Alfredom Kammerom, izvršnim direktorom u MMF-u Anthonyjem De Lannoyem te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Srikantom Seshadrijem, na kojima se razgovaralo se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Na marginama Godišnje skupštine održani su i sastanci s predstavnicima drugih globalnih institucija iz sektora financija, zaključuje se u priopćenju.

Komentari