Hrvatska je druga najtraženija destinacija Austrijanaca

Ilustracija Foto: Duje Klaric / CROPIX

Prema podacima jednog od najvećih svjetskih turoperatora TUI-ja, po dosadašnjem bukingu programa za 2021. godinu Hrvatska je na drugom mjestu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

“Istraživanje TUI-ja potvrđuje prethodne analize i procjene prema kojima je Hrvatska jedna od najtraženijih inozemnih destinacija Austrijanaca. Optimizam daju i procjene TUI-ja kako cjepivo i poboljšane mogućnosti testiranja kod gostiju pobuđuju veći osjećaj sigurnosti što pozitivno utječe i na potražnju za putovanjima”, istaknuo je direktor predstavništva HTZ-a u Beču Branimir Tončinić.

U TUI-ju, kako je kazao, u narednim tjednima očekuju daljnji oporavak poslovanja.

Trenutni buking turoperatora TUI Austrija pokazuje kako je najtraženija ljetna destinacija u 2021. Grčka, na drugom mjestu je Hrvatska, a slijede Italija, Španjolska i Turska.



Kada se u obzir uzmu generalni trendovi i općeniti interes za putovanjima, najomiljenija inozemna destinacija Austrijanaca je Italija, dok je Hrvatska zauzela drugo mjesto, navodi se u priopćenju.

Do sada ostvareni buking pokazuje veći interes za hotelima više kategorije i paketima s raznim pogodnostima kao što su dodatna noćenja, sobe više kategorije, besplatni transferi i dr.

Iz HTZ-a u priopćenju navode da su istraživanje TUI-ja o potražnji za ljetnim destinacijama iz njihovih programa u 2021. godini prenijeli i brojni popularni austrijski portali kao što su Traveller-online.at, Oe24.at, diepresse.at i dr.

Komentari