Horvat: Vladine mjere za prevladavanje koronakrize nisu idealne. Nikada do sada nije bilo toliko povjerenje Vlade u poduzetnički sektor

Damir Krajac / CROPIX

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u utorak da Vladine mjere za prevladavanje koronakrize nisu idealne, ali nikad nije bilo tolikog povjerenja Vlade u poduzetnički sektor i ono se ne smije zloupotrijebiti jer je namjera bila sačuvati radna mjesta.

Novinari su ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta nakon posjeta “Đuri Đakoviću” u Slavonskom Brodu pitali o potrebi revidiranja sustava potpora za prevladavanje krize izazvane koronavirusom.

“Odgovor Vlade na prijetnju ne da je trebao, nego je i napravljen u tri do pet dana. Mjere koje su stavljene na stol sigurno nisu bile idealne”, rekao je ministar i dodao da Porezna uprava i Hrvatski zavod za zapošljavanje sukcesivno kontroliraju na što se troši novac koji se slijeva iz državnog proračuna na poslovne račune kompanija.

Nikada do sada toliko povjerenje Vlade u poduzetnički sektor

“Nikada u povijesti Hrvatske nije bilo toliko povjerenje Vlade u poduzetnički sektor. U isto vrijeme to je i poziv da se to povjerenje ne zloupotrebljava, već da veliki dio tog novca, s namjerom očuvanja radnih mjesta, završi na računima radnika”, istaknuo je.



O mogućim terminima parlamentarnih izbora Horvat je rekao da je ovo izborna godina i da termin politički nije bitan. “Onoga trenutka kada se stvore epidemiološki uvjeti, kada trenutna saborska većina donese odluku i raspusti Sabor i kada predsjednik Republike odredi termin izbora, bit će izbori”, rekao je Horvat i dodao kako HDZ razmišlja o samostalnom izlasku na izbore.

Komentari