HGK učinio nemoguće. Ukinuo obvezu plaćanja članarine za tvrtke s područja stradalog u potresu

hgk.hr

Skupština Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučila je da se od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. ukida obveza plaćanja članarine za članice tog udruženja sa sjedištem na području pogođenom potresom, kojima je onemogućeno redovito poslovanje zbog posljedica potresa.

“Revitalizacija gospodarstva Banovine ključna je za ostanak ljudi u tom kraju. HGK je na terenu od prvog dana, pomažemo svim našim članicama i koordiniramo njihove potrebe s državnim institucijama, a ova odluka samo je još jedan korak u smjeru što bržeg oporavka tvrtki tog kraja”, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Kako dodaje, najvažnije je da stanovništvu osigurati krov nad glavom, a paralelno s tim mora se raditi i na sanaciji proizvodnih pogona i poslovnih prostora.

Na Skupštini je odlučeno i da se nastavlja s mjerom ukidanja obveze plaćanja članarina za djelatnosti čiji je rad ograničen epidemiološkim mjerama, priopćeno je u srijedu iz HGK.



Na potresom pogođenom području u Sisačko-moslavačkoj županiji djeluje oko 1.250 gospodarskih subjekata koji zapošljavaju oko 8.800 djelatnika.

Komentari