GRBIN: Svjesni smo da je kriza s inflacijom nešto na što svi trebamo usmjeriti pažnju i uložiti energiju kako bi se njene posljedice ublažile

Saborska oporba, koja se u ponedjeljak sastala kako bi razgovarala o prijedlogu Mostove interpelacije o radu Vlade vezano za rastuće cijene energenata, poručila je kako taj prijedlog treba doraditi te kako Vlada kasni s mjerama za obuzdavanje inflatornog udara.

Mislim da smo svi svjesni da je kriza s inflacijom koja se sada događa nešto na što svi trebamo usmjeriti pažnju i uložiti energiju kako bi se njene posljedice ublažile, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Izrazio je zadovoljstvo što probni balon određenih mjera koji je pustila vladajuća većina idu u smjeru koji je SDP inicirao, no naglašava kako ono što je u nedjelju objavljeno nije dovoljno.

– Tamo nema mjera koje bi se odnosile na umirovljenike, nema ni govora o tome da bi se promijenio način obračuna PDV-a na trošarine na energente i, što je ključno, nismo čuli niti ‘a’ kako ćemo se nositi s drugim inflatornim udarom koji nam dolazi ove godine, vezan uz uvođenje eura, istaknuo je Grbin koji Vladu proziva za kašnjenje.

Stoga su potrebne mjere odmah i sada, a Vlada već sada kasni i svaki dan je u ovom trenutku bitan i zato očekujemo da će se ovaj tjedan napokon objaviti nešto konkretno što bi u najkraćem mogućem roku moglo biti usvojeno u Saboru, naglasio je. Smatra i kako svi moraju podržati mjere koje ublažavaju inflatorni udar, neovisno o tome iz koje političke opcije dolazi inicijativa.



Ako je mjera dobra i pridonijet će poboljšanju standarda naših građana, dovesti do smanjenja inflatornog pritiska i osigurati da ljudi imaju koju kunu više u novčaniku, naša je obveza to podržati i to što prije, kazao je predsjednik SDP-a.

Komentari