Evo tko su sve kandidati za novog čelnika Podravke

Martina Dalić Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nekoliko političara i menadžera mogući su kandidati za novog predsjednika uprave Podravke. Sadašnjoj upravi mandat istječe u veljači iduće godine, a privremeno bi mjesto čelnika mogao preuzeti član uprave za financije Davor Doko. 

Jedan od njih je direktor Adrisova Cromarisa i potpredsjednik Europske federacije proizvođača u akvakulturi Goran Markulin koji je bio član uprave Podravke u razdoblju od 2005. do 2008. godine, bio je zadužen za internacionalno poslovanje, kako piše Danica.hr.

Potom u Adris grupi postaje član Uprave i zamjenik direktora Tvornice duhana Rovinj, a 2009. postaje direktor Cromarisa. Kandidatkinja je i bivša potpredsjednica Vlade i sadašnja savjetnica Svjetske banke Martina Dalić. Za nju neki izvori tvrde da je odbila tu funkciju, dok drugi da je u krugu potencijalnih favorita.

Zatim sadašnji predsjednik Nadzornog odbora Podravke Želimir Vukina, koji je bio član uprave Plive i Adris grupe te glavni direktor Lura grupe, sadašnjeg Dukata, te glavni izvršni direktor Fortnenova grupe Fabris Peruško.



No čini se kako, prema izvorima, najviše šanse imaju Davor Doko i Goran Markulin.

Podsjetimo, predsjednik uprave Podravke Marin Pucar preminuo je početkom siječnja nakon teške bolesti u Općoj bolnici u Koprivnici.

Komentari