Iz INA-e najavili da će premium goriva prodavati do isteka zaliha

Pixabay

Nakon što je Vlada RH uredbom ograničila maloprodajne cijene goriva u Hrvatskoj (Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u iznosu od 11,10 kuna po litri, a dizel maksimalno 11 kuna po litri), oglasila se i naftna kompanija INA.

“Nastavno na Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha. Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima.

Napominjemo kako je opskrba tržišta Ininim standardnim gorivima sigurna (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi).

U međuvremenu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom”, priopćili su iz INA-e.



“Jedna od naših ključnih vrijednosti su kupci i uvijek na prvo mjesto stavljamo njihove potrebe za našim uslugama i proizvodima. No uslijed jučerašnje uredbe Vlade o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena svih naftnih derivata pa tako i premium goriva prisljeni smo prilagoditi svoje poslovanje kako bismo ublažili utjecaj takve odredbe na tržište. Stoga će INA na svojim prodajnim mjestima diljem Hrvatske prodavati premium goriva Class + do isteka zaliha, dok će Eurosper 95 i EuroDiesel biti dostupni kao i do sada kako bismo osigurali kontinuiranu opskrbu tržišta i ostali prvi izbor kupaca”, poručila je Zdravka Demeter Bubalo, operativna direktorica Usluga kupcima i maloprodaje.

Komentari