INA Grupa započela s oporavkom sustava i uspostavom svih usluga koje povremeno nisu radile

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

INA Grupa u procesu je otklanjanja poteškoća u informatičkim sustavima na koje je utjecao kibernetički napad koji se dogodio potkraj prošlog tjedna. Kako su istaknuli iz te tvrtke za portal Otvoreno.hr, započeli su s oporavkom sustava te rade na ponovnoj uspostavi svih usluga koje povremeno nisu radile.

Kao što je ranije napomenuto, kibernetički napad prijavljen je mjerodavnim institucijama s kojima INA u potpunosti surađuje. “Napad i mogući neovlašteni pristup podacima se istražuje. Kao i kod svakog kibernetičkog napada, u ovom trenutku ne možemo isključiti mogućnost da je došlo i do neovlaštenog pristupa osobnim podacima”, navode u INA Grupi.

Ujedno napominju kako je opskrba tržišta sigurna, a prodaja goriva na INA-nim maloprodajnim mjestima se nastavlja odvijati neometano. Također, provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome je li riječ o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici.

“Ispričavamo se našim kupcima i poslovnim partnerima za eventualne neugodnosti koje je ova situacija mogla prouzročiti. Cijenimo vašu kontinuiranu podršku i razumijevanje u ovoj situaciji”, naglašavaju u INA Grupi.



Komentari