Dukat istiskuje manjinske vlasnike, cijena dionice snažno porasla

Ilustracija Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Mliječna industrija Dukat kreće u istiskivanje manjinskih vlasnika. U najkraćem roku okupit će dioničare na izvanrednoj glavnoj skupštini, kako je najavila. 

Ponudit će cijenu od 928 kuna po dionici. S obzirom na to da je od tri milijuna komada u rukama BSA gotovo 2,86 milijuna, za preostalih oko 140.000 francuska grupacija isplatit će oko 130 milijuna kuna, kako piše Poslovni dnevnik.

Ova vijest je izazvala je na burzi snažan rast cijene Dukatove dionice koja je u srijedu trgovana po 795 kuna. Dok je pred kraj trgovinskog dana u četvrtak cijena porasla gotovo 16 posto, na 920 kuna, a nakon Adrisa i Valamara bila je treća najtrgovanija vrijednosnica s 2,4 milijuna kuna prometa.

Dukat je od 2007. u sastavu francuskog Lactalisa, koncern kontrolira 95,3 posto kompanije, a želi zaokružiti udio na 100 posto, kako stoji u objavi na Zagrebačkoj burzi koju potpisuje predsjednik Uprave Alen Fontana.



Dalje se navodi kako je BSA International SA, većinski dioničar, zatražio danas od Društva sazivanje Izvanredne glavne skupštine dioničara radi donošenja odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara u Društvu i dionica Društva na većinskog vlasnika BSA International.

Komentari