Dubrovnik se priprema za digitalne nomade

Ilustracija

Deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta mjesec dana besplatno će boraviti u Dubrovniku.

Projekt su organizirale tamošnja Turistička zajednica i Gradska uprava s partnerima, a cilj je stvoriti idealno ozračje za takve goste, koji predstavljaju novu mogućnost turističke promidžbe Hrvatske.

U Dubrovnik 28. travnja stiže deset digitalnih nomada, pobjednika natječaja, na koji se prijavilo čak 115 osoba iz cijelog svijeta.

“Uistinu smo imali velik broj prijavljenih i bilo je teško odlučiti se za nekoga. Neki od faktora koje smo pritom uzeli u obzir su njihove vještine i na koji način mogu surađivati”, istaknula je Tanja J. Polegubić iz Saltwater Nomadsa.



“Boravit će u Dubrovniku četiri tjedna, gdje će raditi, živjeti, upoznati se sa lokalnom kulturom, sa našim lokalnim načinom života. Nadamo se, svakako, i jednoj dobroj globalnoj promociji s njihove strane”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić.

Digitalne nomade posao ne veže za jedno mjesto, a ono što ih privlači jest kvaliteta života.

“Hrvatska je u izvrsnom položaju, jer smatramo da imamo najbolji način života u Europi. Nismo još dobri u prodavanju i reklamiranju toga, ali imamo sve što digitalni nomadi traže – izvrsnu hranu, vina, vrijeme, prirodne i kulturne ljepote, otoke, sve je tu”, ističe osnivač i urednik portala Total Croatia News Paul Bradbury.

Imat će osigurano mjesto za rad, a dobit će priliku upoznati se sa svim dubrovačkim znamenitostima i načinom života. Na radionicama s predstavnicima lokalne zajednice moći će dati svoj doprinos razvoju Dubrovnika kao kvalitetnog odredišta i za tu vrstu turizma.

“Mi se nadamo da će nakon isteka tih mjesec dana zapravo i nama biti puno lakše za budućnost i ponude i pripremiti, uvjetno rečeno, Dubrovnik za sve buduće digitalne nomade, koji će ovdje boraviti”, istaknula je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

Digitalni nomadi sa sobom donose i nove načine razmišljanja, nova iskustva, ali i dodatnu promidžbu, piše HRT.

 

 

Komentari