Direktor HTZ-a: Očekivanja su premašena, Hrvatska je sigurno turistički prvak Mediterana

Screenshot N1

Odlične rezultate turističke sezone komentirao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Zadnji je vikend špice sezone – ljeta u kojem smo gotovo pa dostigli rekordnu 2019. godinu. Prema najnovijim podacima sustava e-visitor u Hrvatskoj je trenutačno 870 tisuća turista, 770 tisuća stranih.

“Možemo reći da je ovo jedan od posljednjih vikenda veće smjene turista. Veseli podatak da u Hrvatskoj bilježimo i dalje puno turista. Mislimo da možemo biti optimistični za nastavak postsezone”, rekao je Staničić za RTL Danas.

“Možemo očekivati daljnju smjenu turista, veći broj odlazaka od dolazaka. Važno je da budemo i dalje narančasti. Ciljamo na najvažnije tržište, Njemačku, za očekivati je veliki broj Njemaca, Austrijanaca, Sloevanaca. Najavljen je i veći broj letova iz Velike Britanije”, poručuje.



Kaže da su očekivanja premašena.

“Cijeli turistički sektor je odradio sjajan posao, čestitam im. Treba spomenuti i ulogu Vlade. Tu su i konkretna, intezivna komunikacija i promicija na turističkim tržištima. Sve mjere Vlade su išle na ruku turističkom sektoru. Za očekivati je i buđenje kongresnog dijela. Ja vjerujem da će kroz mjere i pridržavanje mjera probuditi se kongresni dio ponude”, rekao je Staničić.

Na pitanje je li Hrvatska definitivno turistički prvak Mediterana, kaže:

“Sudeći po brojkama, sigurno jest. Mi smo i dalje najsigurnija destinacija, imamo izniman rast u odnosu na prošlu godinu, približili smo se 2019…”, tvrdi.

Na pitanje vjeruje li da ćemo se dogodine izjednačiti s rekordnom 2019. ili je čak i premašiti, odgovara:

“Ne bi spekulirao o brojkama, brojke uvijek pokazuju neki trend. Važno je koliko će zaraditi naši turistički djelatnici. Ja bih aludirao na to da treba raditi na kvaliteti, ulagati u kvalitetu. Treba dalje razvijati turizam”, rekao je na kraju.

Komentari