Croatia Airlines uvodi letove iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Croatia Airlines (CA), hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik i član udruge Star Alliance, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, koji počinje 29. ožujka, uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala.

Povratne zrakoplovne karte za letove između hrvatske prijestolnice i glavnog grada Bugarske dostupne su po promotivnim cijenama već od 139 eura.

Od 3. svibnja uvode se i redoviti međunarodni letovi na liniji Zagreb – Podgoricautorkom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi će se također obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400, a putnicima su na raspolaganju promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata već od 119 eura.



Sve promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica  ili mobilne aplikacije Croatia Airlinesa, a u cijenu su uključene aerodromske pristojbe i naknada za izdavanje zrakoplovne karte (TSC). Za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

Ove godine u floti CA 15 zrakoplova

U odnosu na prošlogodišnju turističku sezonu, u kojoj je kompanija raspolagala s flotom od 14 zrakoplova, i to 12 vlastitih i dva unajmljena zrakoplova CRJ 1000, Croatia Airlines u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više.

Naime, na temelju dugoročnog najma (dry lease) u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu.

Osim toga, u razdoblju od travnja do listopada planiran je i kratkoročni najam (wet lease) jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika Air Nostrum. Tako će kompanija ove godine raspolagati s flotom od 15 zrakoplova – dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jedan zrakoplov CRJ1000.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno će letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država.

Time nacionalni avioprijevoznik nastavlja pridonositi redovitom i cjelogodišnjem povezivanju u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, kao i pružati snažnu potporu razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske.

Komentari