ĆORIĆ: Zadovoljan sam svojim mandatom i ne bih mijenjao svoje odluke

Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić potvrdio je odlazak iz vlade izjavivši uoči njezine sjednice da je zadovoljan svojim petipolgodišnjim mandatom, da su mu na odlasku osjećaji podijeljeni te da ne bi značajnije mijenjao ni jednu od svojih odluka.

Svoj mandat ministra gospodarstva i održivog razvoja u vladi premijera Andreja Plenkovića opisao je kao pet i pol godina radnih iskustava s teškim i manje teškim trenucima, ustvrdivši da je u konačnici zadovoljan.

Za svog nasljednika Davora Filipovića rekao je da može reći sve najbolje te vjeruje da će entuzijazam i trud koji će uložiti u svoj posao učiniti da da svoj doprinos, a riječ je o najvećem resoru u Hrvatskoj.

Upitan kad počinje raditi u HNB-u, što se spominje u javnosti, kratko je rekao “o tom potom”, i dodao da je njegova baza Ekonomski fakultet u Zagrebu.



Što se tiče odlaska iz Vlade, kazao je da su u takvim situacijama osjećaji podijeljeni. U Vladi, kaže, ostavlja društvo s kojim je posljednjih godina dijelio dobre i loše okolnosti, od Agrokora do covid krize, i potresa te je stekao prijatelje.

O politici u ovom trenutku ne razmišlja, a vjeruje da se neke druge životne prilike i perspektive otvaraju za relativno mladog ekonomistu i da će vrijeme donijeti afirmaciju u nekim drugim poljima.

Kaće da se u svojim odlukama vodio strukom te ni jednu od tih odluka iz današnje perspektive ne bi značajnije mijenjao.

Te odluke su, rekao je, donijele neke stvari koje trebaju biti na ponos Hrvatskoj koja danas ima LNG i nevjerojatno je napredovala u sferi upravljanja otpadom, komunalnoj infrastrukturi, energetici.

Komentari