ĆORIĆ: U kontekstu predmeta Krš-Pađene sam cijelo vrijeme na raspolaganju tijelima istrage

Tomislav Ćorić/Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić komentirao je optužbe da ga je jedan od osumnjičenika u aferi “Rimac” teretio da je naložio pogodovanje investitorima u vjetropark Krš-Pađene. Kaže kako je na raspolaganju svim tijelima Republike Hrvatske vezano za istragu oko projekta Krš-Pađene.

Domagoj Validžić, bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša navodno je istražiteljima rekao da je upravo ministar Ćorić tražio da pogoduje investitorima u aferi vjetroelektrane.

Validžića sumnjiče da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a navodno je istražiteljima rekao da je upravo Ćorić to tražio od njega. Navodno ima i mail kao dokaz.

Ministar Ćorić kaže da je cijeli projekt naslijedio još 2017. godine kada je preuzeo ministarstvo Zaštite okoliša.



– Kratak osvrt na vijest, predmet Krš Pađene naslijedio sam 2017. godine kad sam postao ministar. Taj predmet smo u ministarstvu nakon konzultacija s DORH-om riješili. Mišljenje ministarstva u to vrijeme potvrdio je Upravni sud, kazao je Ćorić.

– Rješenje Ministarstva potvrdio je Upravni sud i što se tiče, rješenje je posljednje koje je Ministarstvo izdalo, a da je imalo pravne učinke. Rješenje je izdano 2019. godine, to je rješenje izdano za energetiku i na njihov rad nikad nisam utjecao, dodao je ministar Ćorić.

– U kontekstu predmeta Krš-Pađene sam cijelo vrijeme na raspolaganju tijelima istrage, poručio je ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Ćorić je naglasio kako ne može govoriti ni o čemu, jer se vodi istraga.

 

Podsjetimo, Ministarstvo je izdalo pozitivno mišljenje za vjetropark, iako, sumnja se, za to nije bilo uvjeta. Validžić je upravo zbog toga pod istragom.

Jedan hrvatski medij danas je objavio e-mail, u kojem je navodno Validžićev dokaz kojim želi pokazati da je Ćorić znao za to mišljenje.

Komentari